U tepsiju premazanu uljem staviti pečene, oljuštene i dobro oceđene pečene paprike i pršutu.
Umutiti jaja i pavlaku sa bosiljkom i preliti paprike,
Preko paprika narendati trapist i zapeći u rerni zagrejanoj na 200° C oko 10 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 25 %
Masti - 12 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 168 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Natrijum - 385 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Masti - 6 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 84 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Natrijum - 192.5 mg
Vlakna - 1 g