Hidrirane sojine komadiće propržiti na delu maslinovog ulja i ocediti na papirnom ubrusu od viška masnoće koju su upili. U činiju staviti iseckanu zelenu salatu, so, biber, ostatak maslinovog ulja i balzamiko sirće. Lagano promešati, servirati na tanjir, dodati rendanu šargarepu i ispržene komadiće soje. Posuti parmezanom i poslužiti salatu sa pečenim komadićima soje kao predjelo.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 501 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 18 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 38 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 250.5 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 1 g