U tiganj sipati sok od paradajza i pavlaku za kuvanje.
Kad proključa dodati bademe, barene raviole, promešati i servirati na tanjir.
Raviole sa bademom poslužiti uz sok od grejpfruta.
Ravioli su najpoznatije italijansko punjeno testo, pravougaonog, okruglog ili trouglastog oblika. Prave se od testa za rezance i pune različitim nadevima: od mesa, povrća, sira ili ribe. Poslužuju se uz umake koji se dobro slažu sa punjenjem.
Porcija za odraslu osobu - 445 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 510 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 25 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 222.5 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 255 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 12.5 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 2.5 g