Pečene crvene paprike očistiti od semenki, ocediti i napuniti kajmakom.
Napunjene paprike panirati u brašno, jaja i prezlu. Ispeći ih u vrelom i dubokom ulju i odložiti na papirni ubrus da bi se ocedio višak masnoće koje su upile prilikom pečenja.
Servirati paprike punjene kajmakom na tanjir i poslužiti kao predjelo.
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 188 mg
Masti - 28 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 225 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 122.5 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 94 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 112.5 mg
Belančevine - 5.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 2 g