Luk sitno iseći, dodati maslinovo ulje, balzamiko sirće, rukolu i dobro promešati. Na kriške crnog hleba staviti prethodno pripremljenu rukolu, list pršute i krišku dinje, a zatim pobiberiti. Predjelo servirati uz hladni aperitiv po želji.
Ovaj obrok sadrži znatnu količinu natrijuma koji je najvećim delom poreklom iz pršute tako da prilikom pripreme obroka ne treba dodavati so. Osobe sa visokim krvnim pritiskom treba da koriguju veličinu porcije da bi smanjili količinu natrijuma.
Porcija za odraslu osobu - 475 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 1350 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 28 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 74 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 237.5 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 675 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 14 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 2.5 g