Servirati rukolu na tanjir, dodati polovine barenih prepeličijih jaja, čeri paradajz isečen na četvrtine i pršutu.
Preliti balzamiko sirćetom i poslužiti uz krišku integralnog hleba.
Rok trajanja prepeličjih jaja je 60 dana pod uslovom da se čuvaju u frižideru. Posle ovog roka mogu se termički obraditi (kuvati, pržiti) i konzumirati. Zanimljivo je da je naučno potvrđeno da su lekovita samo oplođena jaja! To znači, da ukoliko koka prepelice snese jaje bez prisustva petlića, takvo jaje nije oplođeno tj. nije lekovito!
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Natrijum - 1060 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 174 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 87 g
Ugljeni hidrati (%) - 68 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 135 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Natrijum - 530 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 87 mg
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 43.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 5 g