Na tanjir servirati pršutu, čeri paradajz, sir i masline. Uz predjelo poslužiti raženi hleb.
Uživajući u ovom obroku, u svoj organizam ćete uneti oko 60% dnevno preporučene količine natrijuma. Ukoliko želite da smanjite njegovu količinu, umesto kačkavalja možete servirati beli sir koji sadrži manju količinu soli.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 1480 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 36 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 72 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 740 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 18 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 4 g