Oradu posoliti, pobiberiti i kratko zapeći sa obe strane na delu maslinovog ulja.
Spanać blago sotirati na maslinovom ulju, začiniti sa soli, biberom i muskatnim oraščićem i posuti seckanim belim lukom.
Odseći vrh paradajza, izdubiti sredinu i napuniti spanaćem.
U tepsiju sipati preostalo maslinovo ulje, staviti oradu i punjeni paradajz i zapeći oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 220*C.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 38 %
Masti - 20 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 90 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Natrijum - 334 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 19 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 45 mg
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 5.5 %
Natrijum - 167 mg
Vlakna - 2.5 g