Stabljike celera, baburu i ljutu papričicu sitno iseckati.
Staviti povrće u činiju, dodati rendanu šargarepu, majonez, kiselu pavlaku, sirće, šećer, senf, so i biber.
Izmešati sve sastojke, a zatim dodati i barene makarone i ponovo dobro promešati.
Makaroni salatu servirati kao hladno predjelo.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 36 g
Masti (%) - 70 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 42 mg
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Natrijum - 512 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 132.5 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 21 mg
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Natrijum - 256 mg
Vlakna - 1.5 g