Kupus iseći na tanke rezance.
Na ulju prodinstati iseckan crni luk. Uliti bujon, dodati mleveno meso i kratko prodinstati. Zatim staviti kupus, promešati i još malo propržiti.
Staviti smesu u nauljenu đuveč tepsiju i preliti umućenim jajima sa mlekom. Posuti parmezanom i suvim bosiljkom i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200°C, oko 40 minuta, dok ne porumeni.
Pitu iseći na parčad i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 380 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 106 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 190 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Vlakna - 1.5 g