Toggle Navigation

 

Kupus pita

Da bi se smanjio miris kupusa prilikom kuvanja ili dinstanja, koji mnogima nije prijatan, posudu u kojoj se jelo priprema treba prekriti čistom krpom natopljenom rastvorom vinskog sirćeta. 

Plativoo
Priprema

Kupus iseći na tanke rezance.

Na ulju prodinstati iseckan crni luk. Uliti bujon, dodati mleveno meso i kratko prodinstati. Zatim staviti kupus, promešati i još malo propržiti.

Staviti smesu u nauljenu đuveč tepsiju i preliti umućenim jajima sa mlekom. Posuti parmezanom i suvim bosiljkom i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200°C, oko 40 minuta, dok ne porumeni.

Pitu iseći na parčad i servirati. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Natrijum - 380 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 50 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 106 mg

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 27 %

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 23 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 115 g

Energetska vrednost porcije - 105 kcal

Natrijum - 190 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 53 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Ugljeni hidrati - 6.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 manja svežeg kupusa
    • 2 glavice crnog luka
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 100 ml bujona
    • 300 g mlevenog mesa
    • 3 jajeta
    • 300 ml mleka
    • 40 g parmezana
    • suv bosiljak
    • so
    • biber