Sitno iseckati šargarepu, celer, peršun, praziluk i papriku.
Zagrejati puter, staviti iseckano povrće i kratko propržiti, a zatim dodati brašno i ječmene pahuljice.
Začiniti, preliti bujonom i kuvati dok sve ne omekša.
Usitniti štapnim mikserom da bi se dobila krem čorba i vratiti da proključa.
Čorbu sa ječmenim pahuljicama servirati u dublji tanjir, dodati kašiku kiselog mleka, dekorisati i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 14 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Natrijum - 191 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 75 kcal
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 7 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Natrijum - 95.5 mg
Vlakna - 2 g