Toggle Navigation

 

Kaluđerske paprike

Pečene paprike pre paniranja dobro ocedite na pamučnoj krpi.

Plativoo
Priprema

Feta sir iseći na kocke i u svaku papriku staviti po jedan komad sira.

Zatim paprike panirati u brašno, umućena jaja i prezlu. Zagrejati ulje u tiganju i ispeći paprike.

Na tanjir staviti list zelene salate, servirati kaluđerske paprike i poslužiti tople.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 490 kcal

Natrijum - 670 mg

Masti - 29 g

Masti (%) - 47 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 137 mg

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 59 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 245 kcal

Natrijum - 335 mg

Masti - 14.5 g

Masti (%) - 23.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 68.5 mg

Belančevine - 7.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 29.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 140 g feta sira
    • 2 jaja
    • 2 kašike brašna
    • 50 g prezle
    • 5 kašika ulja
    • 4 lista zelene salate
    • 8 pečenih paprika