Feta sir iseći na kocke i u svaku papriku staviti po jedan komad sira.
Zatim paprike panirati u brašno, umućena jaja i prezlu. Zagrejati ulje u tiganju i ispeći paprike.
Na tanjir staviti list zelene salate, servirati kaluđerske paprike i poslužiti tople.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 670 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 137 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 59 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 335 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 68.5 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 29.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 2.5 g