Povrće očistiti, iseći na kockice i staviti u šerpu.
Dodati meso isečeno na sitne komade, uliti vodu, začiniti i kuvati dok se sastojci ne skuvaju odnosno dok meso ne omekša.
Pred kraj kuvanja u čorbu dodati gustin razmućen sa kiselom pavlakom i kuvati 2-3 minuta dok se čorba ne zgusne.
U gotovu čorbu, po želji se može dodati lovorov list ili iseckan peršun.
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 106 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 145 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 53 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 25 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 2 g