Toggle Navigation

 

Čorba od bundeve sa karijem i brokolijem

Možda pomalo nepravedno zapostavljena ili nedovoljno korišćena, verovatno zbog neznanja na koje se sve načine može pripremiti i poslužiti, bundeva stidljivo i polako ponovo pronalazi put do naših trpeza.

Plativoo
Priprema

Ulje rasporediti u dve šerpe i zagrejati. Crni luk iseckati, podeliti na dva dela, staviti u obe šerpe i izdinstati. 

U prvu šerpu dodati iseckanu bundevu, deo krompira, propržiti, preliti vodom i kuvati dok ne omekša.

U drugu šerpu staviti iseckan beli luk, propržiti, dodati cvetiće brokolija i preostali krompir, preliti vodom i kuvati dok ne omekša.

Brokoli posoliti i pobiberiti, a bundevu začiniti i karijem.

Obe čorbe preliti pavlakom za kuvanje, usitniti i kuvati još par minuta.

U tanjir istovremeno sipati obe čorbe, dodati krutone i kockice dimljenog sira i posuti seckanim peršunom.

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 12 g

Masti (%) - 43 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 9 mg

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Natrijum - 516 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 125 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 21.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 4.5 mg

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Natrijum - 258 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g bundeve
    • 400 g brokolija
    • 200 g krompira
    • so,
    • biber
    • kari
    • 200 g crnog luka
    • 1 čen belog luka
    • 2 kašike ulja
    • 140 ml pavlake za kuvanje
    • 100 g dimljenog sira
    • 30 g krutona
    • peršunov list