Avokado očistiti, izvaditi košticu, iseći na manje komade i staviti u blender.
Preliti biljnom pavlakom, izmikstai i napraviti pire.
Pire od avokada staviti u provreli bujon, začiniti i kuvati oko 20 minuta.
Na kriške tosta narendati dimljeni trapist, poređati u tepsiju i zapeći oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C, dok se sir ne rastopi.
Servirati avokado čorbu sa tostom i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 22 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 8 mg
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Natrijum - 649 mg
Voda - 10 %
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 4 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 324.5 mg
Voda - 5 %