Na sitno rende narendati koru pomorandže i iscediti sok. Razdvojiti žumanca i belanca. Umutiti belanca u čvrst sneg, dodavati postepeno šećer i mutiti dok se ne rastopi. Varjačom lagano umešati žumanca, brašno pomešano sa praškom za pecivo, koru i sok pomorandže a zatim pažljivo promešati da bi se smesa sjedinila. Razliti smesu za koru u okrugli kalup obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 25 minuta. Pečenu koru preseći na pola i ohladiti. Puding razmutiti sa malo soka. Preostali sok zagrejati zajedno sa šećerom. Dodati puding i kuvati dok se ne zgusne. Kad se prohladi sjediniti sa penasto umućenim margarinom i ekstraktom pomorandže i sjediniti fil. Filom premazati kore i tortu ukrasiti umućenom slatkom pavlakom. Tortu dekorisati pomorandžama i ostaviti na hladnom mestu do posluženja.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 87 mg
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Natrijum - 214 mg
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 2 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 43.5 mg
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Natrijum - 107 mg
Vlakna - 0 g