Uzdužno preseći štapić vanile i izvaditi seme.
U šerpu sipati mleko, staviti seme i štapić vanile i štapić cimeta i kuvati dok ne provri. Ohladiti i ostaviti oko 20 minuta da mleko preuzme mirise začina, a zatim procediti.
Mleko ponovo zagrejati, dodati belu čokoladu i rastopiti uz stalno mešanje.
Servirati toplu belu čokoladu i dekorisati umućenom slatkom pavlakom i mrvicama od čokolade.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 179 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 24 g
Holesterol - 39 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 89.5 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 19.5 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 0.5 g