U posudu staviti ovseno i pšenično brašno, dodati ovsene pahuljice, maslinovo ulje, kvasac, šećer i so, postepeno dolivati mlaku vodu i umesiti glatko testo.
Ostaviti oko pola sata da se testo udvostruči, oblikovati zemičke, staviti u tepsiju i ostaviti još 20 minuta.
Premazati zemičke vodom, posuti pahuljicama i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 315 kcal
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 6 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 73 %
Natrijum - 106 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 157.5 kcal
Belančevine - 5.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 36.5 %
Natrijum - 53 mg
Vlakna - 2 g