Zagrejati do ključanja mleko, ulje i so. Kad proključa skloniti šerpu sa grejnog tela i uz stalno mešanje sipati brašno i prašak za pecivo.
Zatim dodati tri jaja, promešati, pa dodati i preostala tri jaja. Promešati, napraviti kompaktnu smesu, sipati u špric kesu i istisnuti na pripremljenu tepsiju, praveći spiralice.
Poprskati ih vodom i peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko pola sata.
Spiralice poslužiti tople.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 178 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 128 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Natrijum - 89 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 64 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 0.5 g