Toggle Navigation

 

Spiralice

Slane grickalice, kao što su spiralice, poslužite tople za doručak uz napitak po želji.

Plativoo
Priprema

Zagrejati do ključanja mleko, ulje i so. Kad proključa skloniti šerpu sa grejnog tela i uz stalno mešanje sipati brašno i prašak za pecivo.

Zatim dodati tri jaja, promešati, pa dodati i preostala tri jaja. Promešati, napraviti kompaktnu smesu, sipati u špric kesu i istisnuti na pripremljenu tepsiju, praveći spiralice.

Poprskati ih vodom i peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko pola sata.

Spiralice poslužiti tople.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Natrijum - 178 mg

Masti - 18 g

Masti (%) - 58 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 128 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Natrijum - 89 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 64 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 10.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

10

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 150 ml ulja
    • 250 ml mleka
    • so
    • 250 g pšeničnog brašna
    • 6 jaja
    • 1 prašak za pecivo
Ključne reči:
pšenično brašno jaja mleko ulje