Umesiti glatko testo od ječmenog i pšeničnog brašna. 2 jaja, margarina, sitnog sira i praška za pecivo.
Testo malo posoliti i kad se odvoji od zidova posude u kojoj se mesi, blago ga premesiti na radnoj površini.
Razviti testo oklagijom na list debljine 1 cm i modlicom vaditi pogačice.
Ređati ih u tepsiju obloženu pek papirom i peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 130 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 92 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Natrijum - 65 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 46 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 0.5 g