Umesiti tvrđe testo od brašna, jaja i žumanca uz dolivanje vode. Mesiti dok masa ne postane glatka i sve dok se ne počne lepiti za radnu površinu.
Na zagrejanom ulju izdinstati crveni luk i mleveno meso, posoliti, pobiberiti i začiniti origanom, mlevenim đumbirom i majčinom dušicom.
Testo razviti na tanji list i čašom vaditi krugove. Na sredinu svakog kruga staviti malo nadeva od mesa. Premazati belancetom ivice testa, skupiti prema sredini, stisnuti i napraviti lopticu.
Loptice kuvati u ključaloj vodi, dok ne isplivaju na površinu. Gotove loptice vaditi francuskom kašikom i ocediti.
Servirati i posuti prezlom proprženom na malo ulja.
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 36 mg
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 72 %
Natrijum - 40 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 37.5 g
Energetska vrednost porcije - 75 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Masti - 1 g
Masti (%) - 5.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 18 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Natrijum - 20 mg
Vlakna - 0.5 g