Pečenu papriku i cveklu iseći na sitne kockice i staviti u činiju. Dodati sitan sir, grašak, začine, promešati i staviti u frižider da se ohladi.
Razvući lisnato testo oklagijom, okruglom modlom vaditi pogačice i peći u rerni zagrejanoj na 220°C dok ne porumene.
Krekere dobro ohladiti, a zatim ih prepoloviti po sredini na dva jednaka dela.
Napuniti donji deo krekera ohlađenim filom, preklopiti drugom polovinom krekera i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 81 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 14 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Natrijum - 146 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 40.5 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 3.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Natrijum - 73 mg
Vlakna - 0.5 g