U dublju posudu staviti brašno, prašak za pecivo, so, šećer, jaje, kiselo mleko i puter.
Umesiti glatko i vazdušasto testo i ostaviti na toplom mestu da naraste.
Mocarelu sitno iseckati, dodati usitnjenu fetu i jaje, sve izmešati i napraviti nadev.
Od testa formirati loptice, rastanjiti oklagijom, napuniti nadevom od sira, zaviti u lepinjicu i peći u dubokom i vrelom ulju.
Lepinjice ocediti na papirnim ubrusima i servirati tople.
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 260 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 33 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 37.5 g
Energetska vrednost porcije - 87.5 kcal
Natrijum - 130 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 16.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 0.5 g