Razmutiti kvasac i šećer sa malo mlake vode i ostaviti da nabubri.
Pomešati brašno, so, pripremljen kvasac, mleko, preostalu vodu i umesiti glatko testo. Ostaviti da odstoji.
Premesiti testo na radnoj površini, razvaljati na debljinu 1 cm i iseći na kvadrate veličine 5 cm. Pokriti krpom i ostaviti da odstoji 20 minuta.
Lepinje pržiti u dubokom vrelom ulju.
Porcija za odraslu osobu - 145 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Natrijum - 22 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 66 g
Ugljeni hidrati (%) - 69 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 72.5 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 11 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %
Vlakna - 1.5 g