Iseckati crni luk i prodinstati na ulju. Dodati izrendanu šargarepu, krompir i celer, posoliti i dinstati 5 minuta. Na kraju dodati šampinjone isečene na listiće i dinstati još10-ak minuta. Ostaviti povrće da se prohladi. Sir pomešati sa kajmakom, dodati kiselu pavlaku, jaja i mleko, posuti iseckanim peršunom i dodati ohlađeno povrće. Tepsiju premazati uljem, staviti tri kore tako da vise preko ivica posude, a ostatak kora iscepkati i umakati u pripremljen fil od povrća i sira. Ređati preko kora i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci. Prekriti gibanicu, ušuškati korama sa strane i peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C. Gotovu gibanicu sa povrćem izvaditi iz rerne, isprskati vodom i ostaviti da se ohladi.
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 139 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 42 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Natrijum - 69.5 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 21 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 0.5 g