U dublju posudu staviti pšenično brašno, so, iseckan peršunov list i parmezan i uz dolivanje potrebne količine mleka i vode umesiti testo ( testo mora biti vazdušasto i skoro da se lepi za ruke).
Blago ga premesiti na radnoj površini posutoj brašnom, staviti u posudu, pokriti pamučnom krpom i ostaviti oko pola sata na toplom mestu.
Razvući testo oklagijom na list debljine 1 cm, modlom vaditi pogačice i ređati u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Premazati umućenim jajetom, posuti parmezanom i peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko 15 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 10 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 16 %
Masti - 1 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 13 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 71 %
Natrijum - 137 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 5 g
Energetska vrednost porcije - 45 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 6.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 6.5 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %
Natrijum - 68.5 mg
Vlakna - 0.5 g