Kvasac izmrviti, posuti šećerom, preliti toplim mlekom i ostaviti da uskisne.
U posudu staviti čvarke, žumanca, pripremljen kvasac, so, biber, belo vino i brašno i umesiti testo koje se ne sme lepiti za ruke ili ivice posude u kojoj se mesi.
Testo premesiti na radnoj površini, rastanjiti oklagijom i premazati mašću u tankom sloju. Preklopiti testo kao knjigu, ostaviti da se „odmara“ oko 15 minuta, a zatim još minimum dva puta ponoviti postupak (sve dok se mast ne potroši). T
esto rastanjiti, modlicom vaditi pogačice i ređati ih u tepsiju. Premazati umućenim žumancem i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 87 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Natrijum - 31 mg
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 65 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 43.5 mg
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Natrijum - 15.5 mg
Vlakna - 0 g