U činiji izmrviti mladi i feta sir, dodati jaja, blitvu, prašak za pecivo i začine.
Promešati, dodati kuvani proso, lagano sve sjediniti i rasporediti smesu u nauljen đuveč.
Pitu peći u rerni zagrejanoj na 200°C, oko 40 minuta. Iseći pitu na kocke, servirati i posuti rendanim mladim sirom.
Pre upotrebe proso treba dobro oprati pod tekućom vodom kako bi se otklonila sva nečistoća. Kuva se u dva i po puta većoj zapremini vode ili supe. Nakon što tečnost prokuva, temperatura se smanji, posuda se poklopi i potom se kuva na tihoj vatri još oko 25 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 645 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 70 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 76 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 3 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 75 kcal
Natrijum - 322.5 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 1.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 4 %
Vlakna - 0 g