U pekač sipati redom: vodu, sok od limuna, jaje, rastopljen puter, so, šećer, mleko u prahu, bareni pirinač, brašno i kvasac.
Uključiti pekač na odgovarajuću operaciju za pečenje koje treba da traje minimum tri sata, da bi testo bilo umešeno, udvostručeno i ispečeno.
Gotov hleb malo prohladiti, izvaditi i poslužiti tokom dana uz bilo koji obrok.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 26 mg
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 77 %
Natrijum - 121 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 13 mg
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 38.5 %
Natrijum - 60.5 mg
Vlakna - 1 g