Razmutiti kvasac sa malo mlake vode i šećera i ostaviti da nabubri.
Pomešati obe vrste brašna, 40 g mekinja i kvasac i mesiti testo uz dolivanje mlake vode, dok ne postane glatko.
Premesiti testo na radnoj površini i mesiti dok ne postane rastegljivo i glatko. Napraviti veknu i staviti u pripremljen pleh.
Ostaviti da odstoji oko pola sata, a potom staviti da se peče u rernu zagrejanu na 220* oko sat vremena.
Smanjiti temperaturu na 180* i peći hleb još 10 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 42 g
Vlakna - 81 g
Natrijum - 85 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 1 g
Masti (%) - 3.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 21 g
Vlakna - 40.5 g
Natrijum - 42.5 mg
Vlakna - 2 g