U činiju staviti obe vrste brašna, jaja, margarin, so, veću količinu bibera, sodu bikarbonu, mleko, semenke i umesiti meko testo.
Ostaviti na toplom da odstoji oko pola sata, a zatim razvući i premazati belancetom.
Iseći štapiće, poređati ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 6 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 21 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Natrijum - 100 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 67.5 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 10.5 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Natrijum - 50 mg
Vlakna - 0.5 g