U malo toplog mleka rastopiti kvasac, dodati malo šećera i brašna i ostaviti da uskisne.
Od brašna, jaja, soli, kiselog mleka i pripremljenog kvasca umesiti testo srednje čvrstine i ostaviti da se udvostruči.
Čvarke sitno iseckati, posoliti i pobiberiti.
Testo razvaljati na list debljine 2 cm, premazati čvarcima i preklopiti. Ostaviti 10-ak minuta da se „odmara“ i ponoviti postupak još dva puta. Ponovo razvući testo, okruglom čašom vaditi pogačice i ređati u podmazanu tepsiju.
Peći dok ne porumene i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 138 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 17 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Natrijum - 47 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 69 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 8.5 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Natrijum - 23.5 mg
Vlakna - 0.5 g