Izmešati kukuruzno i pšenično brašno, so i prašak za pecivo.
Dodati margarin i umesiti sipkavo testo (slično mrvicama hleba). Umutiti jaje sa mlekom, dodati u testo i dobro umesiti masu.
Premazati pleh za pečenje, staviti testo i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 25 minuta.
Kukuruzni hleb služiti topao.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 674 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 37 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 104 g
Ugljeni hidrati (%) - 71 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 337 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 18.5 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %
Vlakna - 1 g