Toggle Navigation

 

Kobasice u odelu

Potrebama savremenog čoveka za niskokaloričnom hranom prilagodili su se i proizvođači svinjskog mesa, tako da po nekim podacima, svinjsko meso danas ima za oko 30% manje masti nego pre 20 godina

Plativoo
Priprema

Lisnato testo razviti na tanki list i iseći na trake.

Premazati senfom u tankom sloju, na svaku traku staviti kobasicu i čvrsto zamotati.

PoređŒati u tepsiju, premazati umućenim jajetom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C, oko 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 120 g

Energetska vrednost porcije - 360 kcal

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 14 %

Masti - 23 g

Masti (%) - 56 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 43 mg

Ugljeni hidrati - 27 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Natrijum - 731 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 21.5 mg

Ugljeni hidrati - 13.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Natrijum - 365.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g kobasice
    • 500 g lisnatog testa
    • 50 g dižon senfa
    • 1 jaje
Ključne reči:
lisnato testo senf kobasica