Na puteru propržiti iseckan crni luk, dodati isečenu prašku šunku, kratko propržiti, dodati kiselu pavlaku i začiniti.
Lisnato testo oklagijom rastanjiti i iseći na osam delova. U sredinu staviti fil, urolovati kiflice, poređati u tepsiju, premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
Peći u zagrajanoj rerni na 180*C, oko 15-ak minuta.
Uz kiflice poslužiti sok od jabuke.
Povećana količina masnoća u ishrani je jedan od činilaca koji utiču na povećanje nivoa masnoća u krvi. Povišena koncentracija masnoća u krvi (holesterol i slobodne masne kiseline) predstavlja jedan od najvažnijih faktora rizika za nastanak srčanih oboljenja. Primera radi, ako se koncentracija holesterola poveća za samo 1%, udvostručuje se opasnost za pojavu srčanog infarkta.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 1015 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 93 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 507.5 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 46.5 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 0.5 g