U činiji sjediniti brašna, ulje, vino, začine i semenke.
Umesiti testo. Ukoliko je potrebno doliti malo vode da bi testo bilo meko.
Ostaviti ga da odstoji pola sata, a zatim ga razviti na list debljine 1 cm i modlicom vaditi pogačice.
Ređati ih u pleh, premazati umućenim belancetom i posuti susamom.
Ispeći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 30 minuta.
Tople pogačice servirati na tanjir i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Natrijum - 49 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 55 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Natrijum - 24.5 mg
Vlakna - 0.5 g