Pomešati u posudi brašno, ulje, suvi kvasac, šećer, sok od limuna i susam. Postepeno dolivati potrebnu količinu vode i umesiti glatko i vazdušasto testo. Testo premesiti i ostaviti da odstoji oko pola sata. Staviti u tepsiju i peći oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Kad hleb dobije zlatno žutu boju, izvaditi ga iz rerne, pokriti pamučnom krpom i ostaviti da se ohladi. Poslužiti tokom dana uz slani ili slatki obrok.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Belančevine (%) - 8 %
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 4 g
Zasićene masti - 14 g
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 73 %
Natrijum - 14 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Belančevine (%) - 4 %
Belančevine (%) - 6.5 %
Masti - 2 g
Zasićene masti - 7 g
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 36.5 %
Natrijum - 7 mg
Vlakna - 1.5 g