U posudu staviti brašno, kvasac, so, šećer, ulje i vodu. Umesiti meko testo i ostaviti da uskisne, odnosno udvostruči svoju masu.
Zatim ga razvući rukom u lepinju, utisnuti u testo čeri paradajz, premazati uljem i posuti morskom soli i bosiljkom.
Staviti fokaču da se peče u zagrejanu rernu na 200°C, dok ne porumeni.
Izvaditi iz rerne, iseći na manje komade i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 231 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 6 %
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 81 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 107.5 kcal
Natrijum - 115.5 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 3 %
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 40.5 %
Vlakna - 3 g