U aparat za pečenje hleba staviti vodu, suvi kvasac, šećer, sve tri vrste brašna, so, semenke, koru pomorandže i mlevene orahe.
Tokom 140 minuta testo će biti umešeno, udvostručeno i ispečeno u hleb.
Prilikom ručne pripreme ovog hleba, potrebno je sve sastojke pomešati, umesiti glatko testo i ostaviti ga na toplom da se udvostruči.
Hleb peći u rerni na 200*C oko 15 minuta a potom sniziti temperaturu za 20* i peći dok ne porumeni.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 77 %
Natrijum - 74 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 5.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 38.5 %
Natrijum - 37 mg
Vlakna - 2 g