Pomešati sitan sir, kajmak, kiselu pavlaku, majonez i sitno izrendana barena jaja. Dobro sjediniti i podeliti na tri jednaka dela.
U jedan deo dodati sitno izrendanu prašku šunku, u drugi sitno iseckanu pečenu papriku, a u treći sitno iseckane kisele krastavce.
Kore premazivati jednim po jednim filom, preklapati korom i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci.
Gotovu slanu tortu premazati pavlakom, posuti rendanim trapistom i ostaviti da se ohladi i stegne.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 567 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 65 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 283.5 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 32.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %
Vlakna - 0.5 g