Rebarca kratko prokuvati, baciti prvu vodu, naliti novu i kuvati 10 minuta. Dodati pasulj, kukuruz i preostalo povrće i kuvati 10-ak minuta. Dodati usitnjen paradajz, pire od paradajza i propržene kockice slanine sa belim lukom i peršunom. Začiniti i kuvati na laganoj vatri oko sat vremena, pazeći da batuda ne bude ni suviše retka ni suviše gusta. Servirati i poslužiti uz integralni hleb.
U pripremi je upotrebljen konzervisani pasulj koji ima puno prednosti – brže se priprema, mali je gubitak hranljive vrednosti, rok upotrebe duži je u odnosu na uobičajeno kuvani pasulj. Mana mu je, kao i ostaloj konzervisanoj hrani, visok sadržaj kuhinjske soli, pa ga treba isprati vodom.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 1100 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 66 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 6 g