Lisnato testo razvaljamo oklagijom po pobrašnjenoj podlozi na pravougaonik debljine oko 3-4 mm.Uzdužno nasečemo trake debljine oko 2,5 cm. štapiće debljine oko 1-1.5cm premažemo margarinom i pospemo brašnom pa na njih spiralno navijamo trake čiju jednu stranu provlačimo kroz sud sa ulupanim jajetom.Tako navijeno testo pospemo krupnom morskom solju, susamom ili lanom . Rolnice postavljamo na tepsiju tako da su ivice štapa na koje su namotane rolnice naslonjene na ivice tepsije da rolnice ne bi prijanjale posudi za pečenje nego da se pravilno peku u vazduhu. Rolnice pečemo na 200*C u unapred zagrejanoj rerni dok ne dobiju lepu boju. U blenderu sjedinimo sitan sir, trouglasti namazni sir, svež vlašac, šunku, biber i so. Pečene rolnice filujemo pomoću poslastičarskog šprica . Rolnice se mogu spremiti i dan ranije , odlažemo ih ohlađene u poklopljeni sud i tako ostaju sveže kao i prvog dana.