U dublji lonac staviti hladnu vodu, dodati oprano meso, kost, zelen, šargarepu, luk, so, i uključimo i ostavimo da provri. Kada provri skinemo penu i smanjimo vatru. Zatim dodamo celer (list i koren), peršunov list, so, biber i dodatak za jelo. Poklopimo i ostavimo da se polako kuva. Kad je sve u supi omekšalo dodajemo kupus i oprani karfiol. Dok se supa polako krčka (ne sme jako da vri) posebno skuvamo testo, ocedimo i ostavimo u činiju gde ćemo sipati supu. Priprema knedli: U malu činiju razbijemo jedno jaje, dodamo malo soli i sode bikarbone, izmutimo, dodamo malo mineralne vode i stavljamo griz. Sve to mešamo da bude malo tvrđe. Zatim u posebnu šerpu izvadimo malo supe i kada provri spustamo malom kašičicom knedle. Ostavimo samo malo da vri i skidamo sa šporeta. Dok se supa krčka u posebnoj šerpi barimo karfiol (za pohovanje) i oljuštimo krompir. Sve to ostavimo da stoji u vodi da ne promeni boju do momenta pripreme. Posebno serviramo proceđenu supu u činiji, u drugoj su knedle i testo a u trećoj svi ostali sastojci iz supe.
Recept poslala: Jelena Tapavički, Novi Sad