Toggle Navigation

 

Čorbica od zelja

Prolećna čorbica.

Plativoo
Priprema

Svo povrće, sem zelja, iseckati na sitne kockice i propržiti na puteru, dodati brašno, promešati i naliti sa litrom vode. Kuvati tridesetak minuta, a zatim dodati iseckano zelje, začine po želji i kuvati još desetak minuta. Umutiti pavlaku i jaje, sipati u provrelu čorbu, posuti peršunom i služiti uz kockice proprženog hleba. Ovo je vrlo ukusna i zdrava čorba i svima je preporučujem. Umesto zelja možete koristiti i mladu koprivu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 1 veza zelja
    • 1 krompir
    • 1 praziluk
    • 1 šargarepa
    • 1 manji celer
    • 1 peršun
    • 1 paškanat
    • 50 g putera
    • 50 g brašna
    • 1 jaje
    • 1/2 pavlake
    • začini