Toggle Navigation

 

Vericina crno bela torta

Torta sa belom čokoladom ...

Plativoo
Priprema

Sastojke za koru (jaja, šećer, ulje, brašno, kakao, prašak za pecivo) umutiti i peći u pripremljenom plehu. Ohladjene kore preseći na dva dela, a zatim na još dva da se dobiju 4 kore. Fil: pomešati mleko, šećer i vanil-šećer, pa od smese odvojiti 1 čašu i u njoj razmutiti brašno. Sjediniti sa ostatkom mleka i kuvati. Kada se fil ohladi dodati umućen margarin, rendanu belu čokoladu i seckano suvo grožđe (predhodno kratko odstojalo u rumu). Sirup: vodu, šećer i rum staviti da provri a potom ohladiti. Kore poprskati sirupom i premazati filom. Tortu ukrasiti šlagom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

ASKA

Sastojci

    • 3 jaja
    • 20 kašika šećera
    • 20 kašika ulja
    • 20 kašika brašna
    • 3 kašike kakaa
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 500 ml mleka
    • 5 kašika brašna
    • 1 vanil-šecer
    • 250 g margarina
    • 100 g bele čokolade
    • 100 g suvog grožda
    • malo ruma