Skuvati šerbe od šećera, vode i vanil-šećera. šerbe ostaviti da proključa, sniziti temperaturu i kuvati 15 minuta. Ostaviti da se ohladi.
Jaja izlupati, dodati malo ulja, a zatim polako dodavati brašno i kuvati jufke. U smesu dodavati malo mlakog mleka i vode, nastavit sa kuvanjem i paziti da jufke ne budu tvrde. Od gotove smese napraviti 10 jufki. Svaku jufku premazati uljem, ostaviti na toplom 10 minuta, a zatim ih prekriti. razviti jufke i ostaviti da se prosuše (paziti da se ne presuše). Jufke iseći na rezance i podeliti na dva dela. Staviti kadaif u nauljenu tepsiju i posuti sa orasima i suvim grožđem. Prekriti ovaj deo kadaifa sledećim delom, preliti uljem i peći u vrućoj rerni (paziti da ne zagori). Pečen i vruć kadaif preliti hladnim šerbetom.