Toggle Navigation

 

Tradicionalni bosanski kolač-kadaif

Ovaj tradicionalni kolač se vruć zaliva šerbetom..

Plativoo
Priprema

Skuvati šerbe od šećera, vode i vanil-šećera. šerbe ostaviti da proključa, sniziti temperaturu i kuvati 15 minuta. Ostaviti da se ohladi.

Jaja izlupati, dodati malo ulja, a zatim polako dodavati brašno i kuvati jufke. U smesu dodavati malo mlakog mleka i vode, nastavit sa kuvanjem i paziti da jufke ne budu tvrde. Od gotove smese napraviti 10 jufki. Svaku jufku premazati uljem, ostaviti na toplom 10 minuta, a zatim ih prekriti. razviti jufke i ostaviti da se prosuše (paziti da se ne presuše). Jufke iseći na rezance i podeliti na dva dela. Staviti kadaif u nauljenu tepsiju i posuti sa orasima i suvim grožđem. Prekriti ovaj deo kadaifa sledećim delom, preliti uljem i peći u vrućoj rerni (paziti da ne zagori). Pečen i vruć kadaif preliti hladnim šerbetom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 10 jaja
    • 1 kašika ulja
    • brašno
    • mleko
    • voda
    • 300 g seckanih oraha
    • 300 g suvog grožda
    • 1 vanil-šecer
Ključne reči:
jaja ulje brašno orasi suvo grožde