Toggle Navigation

 

Torta od jagoda sa čokoladom

Torta koja će vas očarati što ukusom što izgledom.

Plativoo
Priprema

Penasto umutiti jaja, vanilin šećer i šećer. Dodati brašno, gustin, prašak za pecivo i vodu pa kada se sve lepo sjedini dodati rendanu čokoladu i promešati. Smesu izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200*C. Kada je kora pečena izručiti je na mokru krpu na kojoj je posut šećer i urolati. Ostaviti da se skroz ohladi. Odvojiti malo mleka i rastvoriti puding, a od ostalog sipati u odgovarajuću šerpu, dodati šećer i staviti da se kuva. Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem. Kada je krem skuvan skloniti sa ringle i ohladiti. Penasto umutiti margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom i dobro promešati. Odvojiti pola fila za premazivanje torte. Izvaditi koru iz krpe, namazati je filom, posuti seckanim jagodama pa iseći na dve dugačke trake a te dve trake iseći na još pet manjih, tako da se dobije deset traka. Uzeti jednu traku spojiti i staviti na sredinu tacne pa nastavljati sa ostalim trakama dok se ne utroše sve u krug. Od druge polovine fila premazati celu tortu. Umutiti šlag i naneti na tortu i ukrasiti jagodama.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

maruska

Sastojci

    • 5 jaja
    • 200 g šećera
    • 2 kesice vanilin šećera
    • 100 g brašna
    • 50 g gustina
    • 1 kesica praška za pecivo
    • 3 kašike mlake vode
    • 2 kašike sitno rendane cokolade ili nesqvika
    • 700 ml mleka
    • 10 kašika šećera
    • 2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
    • 200 g margarina
    • 150 g prah šećera
    • 150 - seckanih jagoda
    • 100 g šlaga
    • 150 g seckanih jagoda