Toggle Navigation

 

Svečane oblande

Za sve svečane prilike!

Plativoo
Priprema

U odgovarajućoj šerpi šećer karamelizovati. Kada se šećer skroz istopi pažljivo dodati vruće mleko. Smesu kuvati do ključanja uz neprestano mešanje. Skinuti šerpu sa vatre i dodati margarin. Mešati dok se margarin u potpunosti ne rastopi. Na kraju dodati mleveni keks i orahe. Sve lepo sjediniti. Filovati listove oblandi. Na samom kraju oblande preliti glazurom od čokolada. Oblande seći na kocke ili rombove. Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

dijana_g

Sastojci

    • 1 pakovanje oblandi
    • 400 g šećera
    • 2 dl mleka
    • 400 g mlevenog keksa
    • 250 g margarina
    • 100 g mlevenih oraha
    • 100 g čokolade za kuvanje
    • 50 g margarina