Rernu ugrejati na 200*C. Pleh od rerne podmazati maslacem ili uljem i prekriti papirom za pečenje. Penasto umutiti jaja, te postepeno dodavati šećer pomešan sa vanilin šećerom. Kada se sve lepo sjedini, polagano dodavati brašno i mutiti mikserom na najmanjoj brzini. Smesu sasuti u pleh i lepo poravnati. Rolat peći oko 20-ak minuta, zavisno od pećnice. Na radnu površinu stavite mokru krpu, te na nju stavite pečen patišpanj za rolat, tako da vam papir za pečenje bude sa gornje strane. Papir isprskajte ledenom vodom, te ga polagano skidajte sa patišpanja. Nutellu prvo malo otopite, pa je razmažite preko celog patišpanja, a zatim na kraj patišpanja poređajte višnje i polako zarolajte. Gotov rolat ostaviti u frižider na hlađenje ili ga pre toga možete prekriti glazurom od čokolade, zavisno o ukusu.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 710 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 63 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 75 %
Ugljeni hidrati - 1 g
Ugljeni hidrati (%) - 4 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 55 kcal
Natrijum - 355 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 31.5 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 37.5 %
Ugljeni hidrati - 0.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 2 %
Vlakna - 0.5 g