Toggle Navigation

 

Mamine šam rolnice

Božanstvene mamine šam rolne.

Plativoo
Priprema

U mleko dodati 4 kašičice šećera,  zatim razmutiti kvasac i ostaviti ga da nadođe. U činiju staviti 300 g brašna,  dodati 4 žumanca i kvasac sa mlekom, zamesiti testo i rukama ga dobro izraditi. Posebno zamesiti 300 g brašna sa 200 g masti u masno testo. Prvi deo podeliti na 4 dela, a masno testo na 3 dela. Žuti deo (sa jajima) rastanjiti u jufke, pa preko svake jufke staviti rastanjeno masno testo. Zatim sve razviti u jednu jufku, staljajući ih jednu preko druge. Zatim jufke rastanjiti i preklopiti je kao knjigu, i ostaviti 15 minuta da se odmara. Ponovo je razviti oklagijom u tanku koru u obliku jufke debljine tupe strane noža. Nožem seći trake i obmotati ih oko duguljastih kalupa, pa peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Pažljivo ih skinuti sa kalupa i nadevati šamom. šam: 6 belanaca sa 250 g šećera umutiti na pari u čvrstu masu kao za puslice, staviti ga u špric i puniti rolne.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

anavlada

Sastojci

    • 600 g brašna
    • 250 g šećera
    • 200 g masti
    • 6 jaja
    • 1 dl mleka
Ključne reči:
jaja brašno šecer kvasac mast